Vechea Dacia Duster sau “bun ii s-asa”

dusterDuster-Aro-101-222x300

O noua tentativa “cinica” dupa cum spunea Craig Cheetham de a scoate nasul in lume a fost prin anii ’80 cand ARO s-a gandit ca poate exporta ultimul racnet off-road – ARO 10 pentru larga folosinta.

Daca poti sa faci un lucru prost, de ce nu? In incercarea de a crea un model cu consum mai mic decat al vechiului ARO 240, o strangere ferma de mana intre Dacia si ARO a dat nastere la o struto-camila cu motor de Dacia 1300 si roti asemenea, numita ARO 10, Dacia 10 sau Dacia Duster, depinzand de finetea obrazului tarii unde pleca. Asadar, noua Dacia Duster avea look de off-road dar abilitate de a nu-merge-nicaieri. Motorul prea mic pentru o masina prea mare si sistemul de tractiune asamblat pe modelul “bun ii s-asa” i-au limitat enorm fiabilitatea si capacitatea noului model de a face fata off-road-ului. In scurt timp, Dacia Duster a cazut in dizgratiile pietei britanice.

Nu ne poate nimeni acuza ca n-am incercat, nu? Nu-i nimic, ne-am spalat nu demult obrazul cu noua Dacie Duster, pe modelul “fa ceva prost, apoi fa ceva foarte bun si lumea te va aplauda”.

One Response to Vechea Dacia Duster sau “bun ii s-asa”

  1. Mihai says:

    Noua Dacie Duster a cucerit lumea, mai mult de 800 mii de maşini au fost vândute în aproximativ 100 de ţări.

Leave a Reply