Poveste de iarna

felicitare sarbatoriImaginati-va urmatoriul scenariu: ninge intruna de o saptamna si stai cu ochii pe geam tintind masina si locul unde ai parcat-o, caci cat de curand n-o mai vezi si n-ar fi bine sa uiti acea tinta; te hotarasti totusi, sa mergi la un prieten la un vin fiert, desi el sta tocmai in capatul celalalt al orasului; de taxi nu se pune problema, tot ce lipseste e o figura plictisita de sofer si un drum mult prea lung pentru un post de radio prost; abia iesi din parcare sau din garaj, dupa ce sapi o vreme sa-ti dezgropi masina; reusesti cu inima cat un purice sa traversezi orasul; ajungi bucuros la vin, te parchezi fericit ca ai gasit un loc la doar 3 strazi departare si te intinzi ceva mai mult decat ti-ai propus; pe la 1 noaptea, infrigurat si vesel, cu bucurie iti cauti masina si o gasesti ingropata pana-n gat in zapada care nu contenea sa cada din cer; esti mult prea bine ca sa iti mai pui ACELE intrebari si iei pana acasa un taxi plictisit, cu un post de radio prost.

A doua zi te intorci sa-ti iei masina cu o lopata serioasa pe umar si constati ca, intre timp, harnica adminstratie a orasului ti-a ingropat masina de tot, curatand soseaua de zapada. Nu-i nimic, deja si tu esti plictisit, si iti canta oricum intruna acel post de radio prost. Dai vreo 3 telefoane verzi fara nici un rezultat. Te resemnezi. Dupa doua saptamani masina e tot acolo. La dezghet, te duci sa o trezesti din coma si sa o iei acasa. Dai cheie si NIMIC. Rezolvi repede cu alte 3 telefoane si doi crocodili si pornesti vesel, scartaind si schiop de o roata dezumflata. Pe vechiul loc de odihna, a ramas doar o dara serioasa de rugina si 3 capace de roata. Te duci cu ea direct la service si iti blestemi ziua in care ai decis sa te duci la prietenul tau sa bei un vin fiert.

Pentru toti detinatorii de autoturisme, dar mai ales pentru aceia dintre voi care aveti masini din vremurile cand iernile nu erau asa serioase, va recomandam intretinere cu grija si atentie!

Nostalgicilor cu masini clasice, le recomandam doua indrumare, Winter Lay up si Spring Start up, de la Mike Williams, director la Mike Williams Restorations Limited.

Va uram Sarbatori Fericite si o iarna cu zapada usoara!
 

Leave a Reply